• Begivenheden har allerede fundet sted.
Søndag d. 8. marts 2020, kl. 11:15

Corona aflyser gåturen

Folkekirkens Nødhjælp har besluttet at aflyse årets dør-til-dør-indsamling, som skulle finde sted søndag den 8. marts, og i stedet samle ind til verdens fattigste på internet og mobiltelefon. Folkekirkens Nødhjælp vil ikke risikere at være med til at sprede smitte af coronavirus ved at gå fra dør til dør og samles på knap 800 indsamlingssteder landet over.

Men verdens fattigste har stadig brug for hjælp - og vi samler ind digitalt!

Du kan hjælpe mennesker i nød på følgende måder:

• Send en SMS med teksten 250 til 1911 – så støtter du med 250,-
  • Send en SMS med teksten 100 til 1911 – så støtter du med 100,-
  • Send en SMS med teksten 50 til 1911 – så støtter du med 50,-

Du kan også donere et valgfrit beløb på MobilePay til Folkekirkens Nødhjælp

• brug MobilePay-nummeret: 114400

Du kan også starte din egen indsamling ved at besøge landsindsamlingens hjemmeside:

Vi og Folkekirkens Nødhjælp samler ind til klimahjælp til verdens fattigste – dem, som rammes allerhårdest af klima­for­andringerne. Så kort kan det siges.

I Danmark er vi i fuld gang med at klimasikre landet. Det har de ikke råd til i verdens fattigste lande, selv om det er her, klimaforandringerne rammer hårdest og befolkningerne
allerede nu mærker, hvordan klimaet ændrer sig og forandrer deres liv.
Som når en far til seks mister størstedelen af sine afgrøder i en stormflod i Bangladesh og beslutter at migrere med sin familie ind i en usikker fremtid. Eller når en ung pige i Zimbabwe får malaria efter at have overlevet en alvorlig oversvømmelse af hendes landsby. Eller når befolkningen i Sydsudan oplever, hvordan mangel på vand fra Nilen optrapper de lokale konflikter.

Og du inviteres til at give et bidrag - for hver krone gør en forskel. Dit bidrag medvirker til at hjælpe verdens fattigste med at plante træer, som hindrer jordskred, giver skygge og optager C02. Eller hjælpe med at stoppe oversvømmelser ved at anlægge diger og opsamlingssøer. Eller skaffe rent vand med nye brønde og pumper. Eller introducere nye afgrøder, der kan overleve klimaforandringer. Klimahjælp behøver hverken at være dyrt eller kompliceret – og du kan gøre en forskel!