Onsdag d. 18. marts 2020, Kl. 19:30 til kl. 20:15

En stund med stille orgelmusik

Musik-meditationerne med kontemplativ orgelmusik fortsætter i foråret de fleste måneder på anden onsdag i måneden. Denne måned har vi imidlertid været nød til at flytte til tredje onsdag - men der er fortsat tale om en god halv times musik i klangfarver som søger at stemme sindet til ro og eftertænksomhed. En tilstand vi alle har brug for, og som musik kan åbne døren til – måske af og til som en afklaring efter et “drama”, hvor musikken ikke “kun” er stille. Den særlige eftertænksomhed hjælpes på vej af levende lys og en enkelt tekstlæsning fra Bibelen som indledning.

Musikken vil som hidtil være indadvendt – af især franske komponister med sans for den mangfoldighed af meditative klang­­farver, som kirkens nye orgel giver mulig­hed for – ofte suppleret af en improvisation inspireret af den valgte tekstlæsning.

Man kan før musikken tænde et lys, hvis det føles naturligt – sætte sig og mærke freden – og til sidst forlade kirkerummet igen, forhåbentlig med ro i sindet.

Per Lauge Fischer, orgel