Søndag d. 22. december 2019, kl. 16:00

En festlig optakt til julen - med læsninger og musik

De ni læsninger er en smuk og festlig gudstjenestetradition, som oprindeligt stammer fra juletiden i England. I Danmark er det blevet en adventstradition, hvor vi gennem ni bibeltekster hører den bibelske fortælling fra skabelse og syndefald – over Gammel Testamentes løfte om den kommende frelser, Messias – frem mod julens budskab om at Gud bliver menneske i Jesus – og apostelens formaning om efterfølgelse i kærlighed.

De ni tekster læses af børn, unge og voksne – lægfolk og præst – vekslende med musik, f.eks. en korsats eller en arie eller fællessang, der mere eller mindre tekstnært lægger sig op af den læste tekst.

I Søborgmagle afholdes De ni læsninger i år fjerde søndag i advent. Kirkens kor udvides til 8 sangere, der synger engelske carols, renæssance­korsatser, danske julesalmer og anden god jule­musik.

De ni læsninger er med andre ord en smuk optakt til julen og stemmer vort sind og hjerte til at lade julens fred og efter­tanke fylde os.

Efter gudstjenesten serveres et glas gløgg i konfirmandstuen.