×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Søndag d. 27. oktober 2019, kl. 15:00

Klaver og violin

Årets to kammermusik­koncerter finder sted i weekenden den 26. og 27. oktober, begge dage kl. 15.00. De to programmer præsenterer to hjertevarme og generøse gæstemusikere; den ene af disse to, den dansk-norske sopran Brit-Tone Müllertz, arbejdede Per Lauge Fischer med for mere end 15 år siden på musikkonservatoriet, mens den anden, Violinist Christian Ellegaard, er et nyt musikalsk bekendt­skab, som han første gang koncerterede med i 2018.

Ved søndagens koncert, den 27. oktober kl. 15, er der mulighed for at lytte til et ægte sonate-program i klassisk forstand. Violinist Christian Ellegaard er anerkendt viden om som en fremragende violinist og kammer­musiker. Han er til dagligt ansat i DR Symfoniorkester. Christian Ellegaard har spillet talrige koncerter i hele Skandinavien, det meste af Europa og i USA, som både solist og kammermusiker. Per Lauge Fischer spillede sidste år med Christian første gang – og hans lysende klang kombineret med hans eminente musikerskab affødte straks ønsket om at videreføre sam­arbejdet.

Koncerten byder på et meget publikumsvenligt program med værker af Mozart, Tchaikovsky og Grieg. Mozart komponerede en mængde sonater for klaver og violin; de 5 sidste er værker der yder begge instrumenter retfærdighed og peger frem mod Beethovens ti store sonater for samme besætning. Ved koncerten spiller vi den store sonate i Es-dur KV 481, hvor to energiske og legende ydersatser omkranser et under af en 2. sats. 

Centralt i programmet står Tchaikovskys virtuose sats for violin med klaverledsagelse, “Souvenir d’un lieu cher” opus 42 (Et minde om et kært sted), hvorfra koncerten byder på første del, “Meditation”. Denne sats var oprindelig tænkt som 2. sats i komponistens violinkoncert, men komponisten underkendte satsen til dette formål. 

Programmet slutter med Griegs tredje og sidste Sonate for violin og klaver, c-mol op. 45. Tråden er således knyttet til lørdagens koncert – denne storslåede sonate hører til Griegs mest vellykkede kammermusikværker, til dels baseret på norske folkemelodier, men “international” i sit tilsnit i en grad, der hurtigt gjorde sonaten berømt i hele Europa.

Der er som altid gratis adgang til kirkens koncerter

Medvirkende
Christian Ellegaard (violin) og Per Lauge Fischer (klaver)