×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Lørdag d. 26. oktober 2019, kl. 15:00

Klaver og sang

Årets to kammermusik­koncerter finder sted i weekenden den 26. og 27. oktober, begge dage kl. 15.00. De to programmer præsenterer to hjertevarme og generøse gæstemusikere; den ene af disse to, den dansk-norske sopran Brit-Tone Müllertz, arbejdede Per Lauge Fischer med for mere end 15 år siden på musikkonservatoriet, mens den anden, Violinist Christian Ellegaard, er et nyt musikalsk bekendt­skab, som han første gang koncerterede med i 2018.

Ved koncerten lørdag den 26. oktober kl. 15 er der enestående mulighed for at lytte til Brit-Tone Müllertz. Hun er uddannet fra musik­konservatoriet i København med videregående studier hos bl.a. den store danske, dramatiske sopran Eva Johansson. Der har til nu været mest bud efter den unge danske Wagner-sanger i prominente udenlandske operahuse – hvilket er typisk for danske forhold.

Det tager sin tid at modnes til Wagners dramatiske musik, vel at mærke hvis betingelserne for at synge den er i stemmen. Den fysiske og vokale udvikling til dette krævende repertoire indebærer en lang proces for de få, som måske krones med succes i en noget mere fremskreden alder end lettere stemmetyper. Fra debut’en i Østrig i 2014 er det de sidste 5 år gået stærkt – og hun debuterer næste år ved Bayreuther Festspiele, parnasset for disse enestående operaer. Hun hædredes ved årets opera­festival med motivationen: “Hun er det største danske soprantalent i det mere dramatiske repertoire ganske længe. Brit-Tones klang er som en stålnæve i en fløjlshandske.”

Vi har til nærværende koncert sammensat et program bestå­en­de af tyske sange af Grieg samt Strauss og Liszt. Hertil knytter sig et par arier fra opera-reper­to­iret, ligesom sangstemmen sættes i relief af to solo-klaver­værker af Liszt.

Koncerten er en sjælden lejlig­hed til at lytte til en radiant stemme i flor, som det ellers er forbeholdt udlandet at lytte til.

Der er som altid gratis adgang til kirkens koncerter

Medvirkende
Brit-Tone Müllertz (sopran) og Per Lauge Fischer (klaver)