×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 30. maj 2019, kl. 10:00

Søborgmagle Kirkes fødselsdag og forårsfest

Kristi himmelfartsdag fejrer naturligvis hvert år Kristi opstigning til himlen, 40 dage efter opstandelsen påskedag. Denne festdag markerer sam­tidig Søborgmagle Kirkes fød­-
selsdag, da kirken blev indviet på Kristi himmelfartsdag i 1968. Det har man fejret hvert år lige siden – med festgudstjeneste kl. 10.30 og efterfølgende samvær, og de senere år tillige med de traditioner, som knytter sig til kirkens forårsfest: Café, boder, blomstertombola og en festlig forårskoncert. Bøger, blomster og frokost! 

Efter festgudstjenesten åbner bogbod og blomster­tombola – og der vil lidt efter være mulighed for at købe lækker frokost til rimelige priser i caféen. Overskuddet fra boder og café deles mellem Menighedsplejen og Mission Øst.


Kl. 13.30: Virtuos fødselsdagskoncert i solens og sydens tegn

Kristi himmelfartsdag falder i år forholdsvis sent – og det har inspireret til at invitere den enestående italienske herboende bandoneo­nist Paolo Russo sammen med vokalist Katrine Krog Russo. Koncerten vil stå i solens og sydens tegn med klange fra dette fantastiske instrument, der umiddelbart leder tanken hen på en avanceret harmonika. Bandoneón er en særlig argentinsk variant af harmonikaen, som især har haft en fremtrædende plads indenfor tangogenren, en klangverden der kendes fra f.eks. musik af Astor Piazzolla. Instrumentet har en påfaldende ekspressiv klang og er kende­tegnet ved at have et register og en fleksibilitet langt større end en gængs harmonika.

Paolo Russo er kendt viden om som virtuos på dette instrument. Han har en særdeles omfattende karriere bag sig i et musikalsk univers, han selv beskriver som “en rejse gennem italienske dufte, klassiske toner, nordiske landskaber, frie improvisationer, med et strejf af argentinsk tango”. Russo har udgivet en lang række CD-indspilninger solo og i forskellige jazz-konstellationer. Han er ofte gæst ved såvel Copenhagen Jazzfestival som ved store festivaller i Europa. Netop i maj udkommer hans solo-album “Overland” med egne kom­po­si­tioner. Med sig til koncerten har han danske Katrine Krog Russo, vokalist og sang­skriver, der bl.a. kan høres på albummet “Sange tæt på”. Vi håber, at rigtig mange har lyst til at komme i sydlandsk humør i dette stimulerende musikalske selskab. 

Fødselsdagstraktement

Efter koncerten åbner boder og tombola igen – og der inviteres på et let fødselsdagstraktement inspireret af musikkens univers som afslutning på festdagen.


Medvirkende
Frank V. Fischer