Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Kammermusikdage: Arier og operascener

OKT
23

Kammermusikdage: Arier og operascener


Dato Søndag d. 23. oktober 2022, kl. 15:00
Sted Søborgmagle Kirke, Grønnemose Allé 77, 2860 Søborg
Medvirkende
Jens Søndergaard (baryton), Anja Lyngbye (mezzosopran) og Per Lauge Fischer (klaver)
Kammermusikdage: Arier og operascener

Dette års to kammerkoncerter er inspireret af den franske komponist César Francks 200-årsdag den 10. december. Denne enestående komponist er bemærkelsesværdig, bl.a. fordi han de sidste ti år af sit liv (1822-1890) kondenserede et livs håndværk i en række kompositioner af overvældende modenhed og inspiration. Vi kender ham i dag måske bedst for hans orgelværker, ikke mindst de såkaldt 12 „store“ orgelværker, der strækker sig fra sidst i 1850´erne til hans dødsår. 


Søndag den 23. oktober kl. 15 

Arier og operascener 

Farlige kvinder og magtfulde mænd på afveje 

Som baggrund for og optakt til César Francks musik er der ved den første kammerkoncert mulighed for at høre især opera-uddrag, der mestendels refererer til den efterfølgende søndags program. 

César Franks samtidige, Saint-Säens, komponerede sin mægtige opera over Samson og Dalila i 1877, baseret på fortællingen fra det Gamle Testamente i Bibelen – om den jødiske helt Samson og filisterkvinden Dalila. Vi frem­fører den store scene mellem Ypperstepræsten og Dalila. 

Wagners Ring inspirerede hele musikverdenen til at nytænke opera og harmonik – og César Franck lod sig påvirke af­gø­ren­de i udvidelsen af harmonik fra klassisk dur-mol tonalitet. Fra Valkyrien har vi valgt den store scene mellem Wotan og hans hustru Fricka. Han bliver godt grillet!

Koncerten indledes med en kontrast – en morsom og virtuos duet af Rossini. 

Kongelig operasanger, baryton Jens Søndergaard, synger sammen med mezzosopran Anja Lyngbye i dette for dem ideelle repertoire. 

Der er som vanligt gratis adgang til begge koncerter – og som altid runder vi af med et glas portvin! Vel mødt til to store musikalske oplevelser.